Sprzedaż bezpośrednia produktów pszczelich nr. 12095609

wtorek, 4 lutego 2014

Miód mniszkowy



Miód mniszkowy jest miodem bardzo szlachetnym i niekiedy trudnym do zdobycia. Nazywany też bywa miodem majowym. Powstaje on z nektaru mniszka lekarskiego zwanego potocznie mleczem. Miód mniszkowy ma kolor jasnożółty, mocno wyczuwalny aromat i delikatny smak. Miód ten działa dobroczynnie na wątrobę ( zapobiega stanom zapalnym) jak i na cały układ pokarmowo- trawienny. Zalecany jest przy długim przyjmowaniu leków jako środek osłonowy. Leczy stany zapalne żołądka, woreczka żółciowego. Polecany jest przy niestrawnościach i zaburzeniach pracy nerek. Miód mniszkowy wspomaga leczenie schorzeń reumatycznych i niedokrwistości. Polecany jest także w stanach wyczerpania zarówno fizycznego jak i psychicznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz